Wat is nu het beste voor onze kinderen?

Hoe voed ik ze in een zo veilig mogelijke omgeving op? Zijn die plastic speeltjes te vertrouwen? Zijn deze spulletjes niet weer gemaakt door arbeiders onder erbarmelijke omstandigheden? Dat zijn toch vragen die ons regelmatig bezighouden als kersverse ouders. Herinneren jullie nog die dag dat men op het nieuws verkondigde dat men onmiddellijk de rubberen letterpuzzel tapijten uit de rekken moest halen omdat deze zeer giftig waren?

Dit heeft ons aan het nadenken gezet.

Met Villa Kakelbont is het onze doelstelling ecologisch en ethisch verantwoorde producten te verkopen die niet alleen u en uw kinderen ten goede komen maar ook de arbeiders in lage loonlanden.

Hoe vertaalt dit zich concreet?

  • Wij verkiezen gifvrije bio-katoen boven het gewone omdat jouw kind of baby zo vaak in contact komt met lakentjes, dekentjes, knuffeltjes,... 
  • Wij bieden ook katoen aan met het Oeko-tex standaard 100 label. Dit is een onafhankelijke erkende wereldwijdse organisatie die certificaties toekent aan textiel dat vrij is van gevaarlijke en schadelijke stoffen. 
  • Speelgoed aan te bieden zonder weekmakers zoals Phthalaten. Weekmakers zijn giftig en een aantal daarvan zijn verboden. Toch worden in testen deze nog regelmatig in baby- en kinderproducten gevonden.
  • Sinds juni 2011 mogen er geen babyflesjes meer verkocht worden die de stof BPA of Bisphenol A bevatten. Een zeer goede evolutie. Maar wat met de rest? Villa Kakelbont biedt enkel plastic aan vrij van deze gevaarlijke stof. 
  • Producten aanbieden die geproduceerd zijn door fabrikanten die streven naar milieuvriendelijke en duurzame oplossingen. Bedrijven die hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk proberen te houden. 
  • Eerlijke handel of fair trade dragen wij hoog in het vaandel. Arbeiders in lage loonlanden worden vaak uitgebuit voor onze consumptie. Merken of bedrijven die werken met een gecertificeerd label of handelen volgens de principes van fair trade genieten daarom onze voorkeur.
  • Villa Kakelbont gebruikt voor zijn flyers en kadobonnen uitsluitend 100% gerecycleerd papier dat bedrukt wordt met vegetale inkt. Hiervoor werken wij samen met een zeer milieuvriendelijke drukkerij die als eerste in België de Heidelberg Printmaster Ecocolor pers aankocht die drukt zonder het gebruik van alcohol. Een goede zaak voor mens en milieu. Onze zendingen worden verpakt in dozen van gerecycleerd karton en gesloten met eco papiertape i.p.v. de doorgaans gebruikte PVC-tape. In sommige gevallen, door vorm of aard van een product zijn we genoodzaakt om gebruik te maken van plastic noppenfolie. We zijn echter op zoek gegaan naar een ecologische variant, welke voor 50 % uit gerecycleerd plastic bestaat.
Onze kleine trendsetters erven de wereld die wij hen nalaten, daarom helpen alle kleine beetjes en is elk stapje er ééntje in de goede richting.